Slovenská šošovicová polievka
1 pohár (250 ml) šošovice
2 cibule
olej, soľ
mletá červená paprika
250 g koreňovej zeleniny
2 lyžice hladkej múky
vegeta
majorán
3 lyžice ovsených vločiek
zelerová vňať
2 cibule
olej, soľ
mletá červená paprika
250 g koreňovej zeleniny
2 lyžice hladkej múky
vegeta
majorán
3 lyžice ovsených vločiek
zelerová vňať
V hrnci zohrejeme olej, opražíme na ňom nadrobno pokrájanú cibuľu, poprášime múkou, červenou paprikou a zalejeme vodou. Premiešame, pridáme vopred namočenú šošovicu a uvedieme do varu.
Zeleninu očistíme, pokrájame na menšie kúsky a spolu s druhou cibuľou dáme do polievky. Osolíme ju, okoreníme a varíme, kým zelenina nezmäkne. Potom pridáme zelerovú vňať, podľa chuti vegetu a nakoniec majorán a ovsené vločky. Polievku necháme ešte chvíľu variť a odstavíme. Pred podávaním z nej vyberieme celú cibuľu. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Zeleninu očistíme, pokrájame na menšie kúsky a spolu s druhou cibuľou dáme do polievky. Osolíme ju, okoreníme a varíme, kým zelenina nezmäkne. Potom pridáme zelerovú vňať, podľa chuti vegetu a nakoniec majorán a ovsené vločky. Polievku necháme ešte chvíľu variť a odstavíme. Pred podávaním z nej vyberieme celú cibuľu. Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Šošovicu zalejeme vriacou vodou, krátko povaríme (najviac 3 minúty), prikryjeme a v chlade necháme stáť do druhého dňa. Týmto trikom odstránime 90% nestráviteľných cukrov, zodpovedných za zvýšenú tvorbu plynov.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára