Opitý františkán
220 g Palmarínu
220 g práškového cukru
6 žĺtkov
Zmiešame do spenenia
220 g práškového cukru
6 žĺtkov
Zmiešame do spenenia
Pridáme: 60 g hladkej múky 60 g hrubej múky 1 prášok do pečiva 1,5 lyžičky kakaa a nakoniec sneh zo 6 bielkov | Plnka: kyslý lekvár 1 pohár zaváraných marhúľ (0,7 dl) 200 g mletých orechov 150 g práškového cukru |
Ingrediencie na cesto spolu dobre vymiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre.
Upečený a vychadnutý koláč potrieme kyslým lekvárom, na ktorý poukladáme marhule. Mleté orechy zmiešame s práškovým cukrom a zmesou rovnomerne posypeme marhule. Potom dobre popritláčame a celý povrch koláča pofŕkame rumom. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára