Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

piatok 29. januára 2010

Paradajky vo vlastnej šťave

Paradajky vo vlastnej šťave - recept
tvrdé zrelé domáce paradajky

Ľubovoľný počet tvrdých zrelých domácich paradajok najprv zbavíme šupky. Paradajky zalejeme vriacou vodou a chvíľu počkáme, kým šupka pukne. Ošúpeme, nakrájame na štvrtiny, tesno naukladáme do čistých zaváracích pohárov a viečko dobre zatiahneme. Sterilizujeme 20 minút a pod dekou necháme vychladnúť.

Paradajky v zime už len rozmixujeme a máme výborný pretlak do polievok a omáčok. Tieto sú vhodné na prípravu mletého mäsa, prípadne si v zime uvaríme domácu paradajkovú omáčku - Arrabiata, ktorá je skvelá na varené a zapekané cestoviny.

Paradajky pred nakladaním môžeme nechať aj so šupkou. Tie umyjeme, nakrájame na štvrtiny a pokračujeme ako pri paradajkách bez šupky. Tieto paradajky pred použitím musíme prepasírovať cez sitko a opäť získame výborný pretlak do polievok a omáčok.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Paradajky vo vlastnej šťave - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore