Rebarborový koláč so snehom
5 žĺtkov
120 g práškového cukru
120 g masla (margarínu)
350 g hrubej múky
1 prášok do pečiva
mlieko podľa potreby
750 g rebarbory
strúhanka
škoricový cukor
Sneh:
5 bielkov
250 g práškového cukru
120 g práškového cukru
120 g masla (margarínu)
350 g hrubej múky
1 prášok do pečiva
mlieko podľa potreby
750 g rebarbory
strúhanka
škoricový cukor
Sneh:
5 bielkov
250 g práškového cukru
Žĺtky, práškový cukor a maslo vymiešame dopenista. Pridáme múku s práškom do pečiva a mlieko podľa potreby. Cesto rozotrieme na vymastený plech vysypaný polohrubou múkou, vrch cesta posypeme strúhankou, na to poukadáme olúpanú a pokrájanú rebarboru a posypeme ju škoricovým cukrom.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne doň zašľaháme práškový cukor a rozotrieme na koláč. Vložíme do rúry a upečieme pri miernejšej teplote.
Dobrá rada: Koláč s rebarborou môžeme dať najprv zapiecť a potom naň rozotrieme sneh a dáme koláč dopiecť.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára