Smotanové kurča na kapuste
1 stredne veľké kurča
1 kg kyslej kapusty
soľ, mletá červená paprika, olej
2 vajcia
trochu worcesterskej a sójovej omáčky
2-3 strúčiky cesnaku, grilovacie korenie
250 ml kyslej smotany, trochu mlieka
1 kg kyslej kapusty
soľ, mletá červená paprika, olej
2 vajcia
trochu worcesterskej a sójovej omáčky
2-3 strúčiky cesnaku, grilovacie korenie
250 ml kyslej smotany, trochu mlieka
Umyté a osušené kurča rozdelíme na porcie, mierne osolíme a poobraciame v miske s marinádou vymiešanou z oleja, vajíčok, červenej mletej papriky, worcesterskej a sójovej omáčky, pretlačeného cesnaku, grilovacieho korenia a aspoň hodinu necháme marinovať.
Kapustu prepláchneme, posekáme a navrstvíme na dno pekáča vymasteného olejom. Na kapustu rozložíme porcie marinovaného kurčaťa, pokvapkáme ho zvyškom marinády, prikryjeme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C. Počas pečenia podlievame podľa potreby vodou. Keď už je kurča takmer mäkké, polejeme ho smotanou rozriedenou s troškou mlieka a necháme odokryté zapiect dochrumkava.
Doba prípravy: Kapustu prepláchneme, posekáme a navrstvíme na dno pekáča vymasteného olejom. Na kapustu rozložíme porcie marinovaného kurčaťa, pokvapkáme ho zvyškom marinády, prikryjeme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C. Počas pečenia podlievame podľa potreby vodou. Keď už je kurča takmer mäkké, polejeme ho smotanou rozriedenou s troškou mlieka a necháme odokryté zapiect dochrumkava.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára