Babkina bublanina
1 hrnček hladkej múky (1 hrnček cca 220 ml)
1 hrnček polohrubej múky
1 hrnček kryštálového cukru
2 vajcia
1 hrnček mlieka
1/2 hrnčeka oleja
1/2 prášku do pečiva
2 ČL kakaa
2 väčšie strúhané jablká
1 hrnček polohrubej múky
1 hrnček kryštálového cukru
2 vajcia
1 hrnček mlieka
1/2 hrnčeka oleja
1/2 prášku do pečiva
2 ČL kakaa
2 väčšie strúhané jablká
Preosiate múky zmiešame s práškom do pečiva, pridáme cukor, mlieko, olej a rozšľahané vajíčka. Všetko spolu dobre vymiešame. Polovičku cesta vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, do zvyšného cesta pridáme kakao a premiešame. Potom kakaové cesto lejeme do plechu na svetlé cesto, tak aby sme vytvarovali mozaiku (podľa vlastného vkusu). Slabo potrasieme s plechom, aby sa cesto spojilo a na celý povrch poukladáme strúhané jablká (ovocie môžeme dať podľa sezóny). Dáme piecť do vyhriatej rúry na 175°C.
Doba prípravy:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára