Sójové fašírky s cesnakovou omáčkou
250 g sójových kociek
1 zeleninový alebo mäsový bujón
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 vajce
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať, strúhanka
olej na vyprážanie
Cesnaková omáčka:
250 ml sladkej smotany 33%
3 - 4 strúčiky cesnaku podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
petržlenová vňať
1 zeleninový alebo mäsový bujón
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 vajce
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať, strúhanka
olej na vyprážanie
Cesnaková omáčka:
250 ml sladkej smotany 33%
3 - 4 strúčiky cesnaku podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
petržlenová vňať
Sójové kocky zalejeme horúcou, pridáme zeleninový alebo mäsový bujón a v odkrytej nádobe varíme domäkka asi 15 - 20 minút. Potom ich scedíme, vyžmýkame, pomelieme na mäsovom mlynčeku, osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, nadrobno pokrájanú cibuľu, vajíčko a nasekanú petržlenovú vňať. Dobre premiešame, vytvarujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a na horúcom oleji vypražíme z obidvoch strán. Položíme ich na papierovú utierku, aby sme odstránili prebytočný tuk.
Cesnaková omáčka: Trochu výpeku z fašíriek precedíme cez sitko do druhej panvice. Prilejeme smotanu, pridáme prelisované strúčiky cesnaku a za stáleho miešania necháme zovrieť. Keď omáčka začne hustnúť odstavíme a podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať a premiešame.
Fašírky na tanieri polejeme cesnakovou omáčkou a podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára