Zapečené kuracie prsia v syre a smotane
1 kg kuracích pŕs
300 g strúhaného syra
3 vajcia
300 ml smotany na šľahanie
hladká múka, mleté čierne korenie, soľ
300 g strúhaného syra
3 vajcia
300 ml smotany na šľahanie
hladká múka, mleté čierne korenie, soľ
Kuracie prsia pokrájame na rezne jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Obalíme v múke, vajíčkach a v strúhanom syre. Obalené mäso poukladáme do trocha vymastenej ohňovzdornej nádoby a polejeme smotanou na šľahanie. Prikryjeme alobalom, dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri strednej teplote asi 40 min. Ako príloha je vhodné zemiakové pyré, zeleninová ryža alebo zeleninový šalát.
Doba prípravy: TIP: Jedlo môžeme ochutiť aj jablkom, alebo vínom. Dostaneme ešte aromatickejšiu špecialitu.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára