Dobrý koláč
3 vajcia
120 g práškového cukru (podľa chuti)
100 ml oleja
330 g polohrubej múky
400 g strúhaných jabĺk cca 4 väčšie jablká
1 ČL škorice
1 ČL sódy bikarbóny
mleté orechy (hrsť)
hrozienka namočené v rume
120 g práškového cukru (podľa chuti)
100 ml oleja
330 g polohrubej múky
400 g strúhaných jabĺk cca 4 väčšie jablká
1 ČL škorice
1 ČL sódy bikarbóny
mleté orechy (hrsť)
hrozienka namočené v rume
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, postupne pridávame ostatné suroviny a dobre vymiešame (ak je cesto tuhé, pridáme trochu mlieka). Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre na 175 °C pečieme 15 - 20 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť, potrieme lekvárom a posypeme strúhanou čokoládou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára