Pečené kurča s ryžou a s kyslou kapustou
1 kurča alebo kuracie stehná
1 kg kyslej kapusty
300 g ryže
soľ, grilovacie korenie
200 ml smotany na šľahanie
1 kurací alebo číry bujón
olej na pekáč, petržlenová vňať
1 kg kyslej kapusty
300 g ryže
soľ, grilovacie korenie
200 ml smotany na šľahanie
1 kurací alebo číry bujón
olej na pekáč, petržlenová vňať
Hlbší pekáč vymastíme olejom a navrstvíme doň vyžmýkanú a nadrobno pokrájanú kyslú kapustu. Ryžu premyjeme trikrát, necháme odkvapkať a rovnomerne nasypeme na kapustu. Túto vrstvu mierne osolíme a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Kurča rozdelíme na porcie, osolíme, posypeme grilovacím korením a rozložíme na ryžu. Nakoniec zalejeme horúcim bujónom, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180°C pečieme asi 80 minút. Nakoniec ryžu pokvapkáme smotanou a dáme ešte na 10 minút piecť.
Doba prípravy:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára