Zaváraná cvikla
3 kg cvikly
celá rasca
chren
Sladkokyslý nálev:
5 l vody
1 l octu
1 deko
1 kg kryštálového cukru (podľa chuti)
celá rasca
chren
Sladkokyslý nálev:
5 l vody
1 l octu
1 deko
1 kg kryštálového cukru (podľa chuti)
Chren očistíme a nastrúhame.
Cviklu umyjeme, dáme do hrnca, zalejeme vodou a uvaríme domäkka. Scedíme ju, ešte teplú ošúpeme a pokrájame na hranolčeky alebo na kocky. Naložíme do pohárov, pridáme chren, navrchu posypeme rascou a zalejeme teplým sladkokyslým nálevom. Poháre uzavrieme a sterilizujeme 10 minút.
Doba prípravy: Cviklu umyjeme, dáme do hrnca, zalejeme vodou a uvaríme domäkka. Scedíme ju, ešte teplú ošúpeme a pokrájame na hranolčeky alebo na kocky. Naložíme do pohárov, pridáme chren, navrchu posypeme rascou a zalejeme teplým sladkokyslým nálevom. Poháre uzavrieme a sterilizujeme 10 minút.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára