Hrnčeková bublanina
1 hrnček hrubej múky (1 hrnček = 220 ml)
1 hrnček polohrubej múky
1 hrnček kryštálového cukru
1 hrnček mlieka
0,5 hrnčeka oleja
2 vajcia, soľ
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
500 g sezónneho ovocia
1 hrnček polohrubej múky
1 hrnček kryštálového cukru
1 hrnček mlieka
0,5 hrnčeka oleja
2 vajcia, soľ
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
500 g sezónneho ovocia
Múku preosejeme s práškom do pečiva, pridáme cukor, mlieko, olej, vajcia, štipku soli a dôkladne vymiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Ovocie umyjeme, necháme odkvapkať, zbavíme stoniek prípadne kôstok, poukladáme na cesto a koláč dáme na polhodinu piecť do vyhriatej rúry.
Hotovú bublaninu posypeme práškovým cukrom alebo pokvapkáme roztopenou čokoládou.
Doba prípravy: Ovocie umyjeme, necháme odkvapkať, zbavíme stoniek prípadne kôstok, poukladáme na cesto a koláč dáme na polhodinu piecť do vyhriatej rúry.
Hotovú bublaninu posypeme práškovým cukrom alebo pokvapkáme roztopenou čokoládou.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára