Olejová bábovka
5 vajec
100 g práškového cukru (podľa chuti)
200 g hladkej múky
100 ml oleja
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
hrozienka (nemusia byť)
strúhanka
maslo
100 g práškového cukru (podľa chuti)
200 g hladkej múky
100 ml oleja
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
hrozienka (nemusia byť)
strúhanka
maslo
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny, postupne zamiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva, olej a hrozienka. Nakoniec pridáme sneh a zľahka premiešame. Ak máme cesto tuhé, tak pridáme trochu mlieka.
Formu vymastíme maslom a posypeme strúhankou. Cesto vylejeme do formy a vo vyhriatej rúre na 160°C pečieme 40 - 50 minút podľa potreby.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny, postupne zamiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva, olej a hrozienka. Nakoniec pridáme sneh a zľahka premiešame. Ak máme cesto tuhé, tak pridáme trochu mlieka.
Formu vymastíme maslom a posypeme strúhankou. Cesto vylejeme do formy a vo vyhriatej rúre na 160°C pečieme 40 - 50 minút podľa potreby.
Prajem dobrú chuť!
Ja používam silikónovú bábovkovú formu, ktorú stačí iba jemne potrieť olejom.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára