Pečená kačica na horčici
1 mladú kačicu
3-4 PL plnotučnej horčice
1 cibuľa
1-2 strúčiky cesnaku
majorán, soľ, čierne mleté korenie
postrúhaná citrónová kôru, grilovacie korenie
3-4 PL plnotučnej horčice
1 cibuľa
1-2 strúčiky cesnaku
majorán, soľ, čierne mleté korenie
postrúhaná citrónová kôru, grilovacie korenie
Umytú a osušenú kačicu zvonku dôkladne osolíme a posypeme grilovacím korením. Horčicu zmiešame s postrúhanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, postrúhanou citrónovou kôrou, majoránom, korením a touto zmesou natrieme kačicu zvnútra. Vložíme do pekáča, kde nalejeme asi 2 dl vody, a pečieme vo vyhriatej rúre približne 90 minút. Počas pečenia polievame výpekom. Upečenú kačicu necháme ešte aspoň 20 minút postáť, potom pokrájame na porcie a podávame s dusenou ryžou, so zemiakmi, prípadne klasicky: s červenou dusenou kapustou a so žemľovou knedľou.
Doba prípravy:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára