Ryba na zelenine
600 g ryby (kapor, pstruh..)
soľ, mleté čierne korenie
20 g posekaného kôpru (môže byť aj sušený)
20 g hladkej múky
40 g oleja
70 g mrkvy
70 g petržlenu
30 g masla, citrónová šťava, 4 kolieska citróna
soľ, mleté čierne korenie
20 g posekaného kôpru (môže byť aj sušený)
20 g hladkej múky
40 g oleja
70 g mrkvy
70 g petržlenu
30 g masla, citrónová šťava, 4 kolieska citróna
Očistenú a umytú rybu osolíme, okoreníme a posypeme nadrobno posekaným kôprom a dáme do chladničky na 30 minút. Potom rybu obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji po oboch stranách. Zeleninu očistíme, pokrájame na rezance alebo kocky a udusíme na masle do polomäkka. Potom ju dochutíme soľou, citrónovou šťavou a obložíme ňou rybu, ktorú ozdobíme kolieskami citróna. Rybu nakrájame na porcie a podávame so zemiakovou kašou.
Doba prípravy:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára