Jahňacie mäso na mexický spôsob
1,5 kg jahňacieho mäsa zo stehna
3 až 4 strúčiky cesnaku
1/3 hrnčeka citrónovej šťavy
1/2 hrnčeka olivového oleja
1 hrnček kuracieho vývaru (1 hrnček = 200 ml)
2 až 3 lyžičky mletej škorice
2 lyžičky oregana
soľ, mleté čierne korenie
1 kg zemiakov
3 až 4 strúčiky cesnaku
1/3 hrnčeka citrónovej šťavy
1/2 hrnčeka olivového oleja
1 hrnček kuracieho vývaru (1 hrnček = 200 ml)
2 až 3 lyžičky mletej škorice
2 lyžičky oregana
soľ, mleté čierne korenie
1 kg zemiakov
Mäso umyjeme a necháme odkvapkať. Cesnak očistíme, prekrojíme pozdĺžne na polovice a prešpikujeme nimi mäso.
Citrónovú šťavu zmiešame s olivovým olejom a kuracím vývarom - do tejto zmesi dáme mäso a necháme asi 1 hodinu odstáť. Potom mäso vyberieme a dáme ho do vymasteného pekáča, osolíme, okoreníme, posypeme škoricou a oreganom. Okolo mäsa dáme očistené zemiaky prekrojené na polovice alebo štvrťky a trocha ich osolíme. Potom trochu podlejeme zmesou v ktorej sme mali namočené mäso, aby sa vytvoril výpek. Dáme piecť do vyhriatej rúry 190 °C a asi po 30 minútach mäso a zemiaky polejeme výpekom. Potom mäso otočíme a opäť trocha osolíme, posypeme škoricou a oreganom a ďalej pečieme, až sú zemiaky a mäso mäkké.
Doba prípravy: Citrónovú šťavu zmiešame s olivovým olejom a kuracím vývarom - do tejto zmesi dáme mäso a necháme asi 1 hodinu odstáť. Potom mäso vyberieme a dáme ho do vymasteného pekáča, osolíme, okoreníme, posypeme škoricou a oreganom. Okolo mäsa dáme očistené zemiaky prekrojené na polovice alebo štvrťky a trocha ich osolíme. Potom trochu podlejeme zmesou v ktorej sme mali namočené mäso, aby sa vytvoril výpek. Dáme piecť do vyhriatej rúry 190 °C a asi po 30 minútach mäso a zemiaky polejeme výpekom. Potom mäso otočíme a opäť trocha osolíme, posypeme škoricou a oreganom a ďalej pečieme, až sú zemiaky a mäso mäkké.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára