Štedré rezance
1 cestoviny (široké rezance)
200 g mletých orechov
100 g práškového cukru, škorica
250g tvarohu
200 g mletého maku
200 g mletých orechov
100 g práškového cukru, škorica
250g tvarohu
200 g mletého maku
Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme. Pokropíme rozpusteným maslom alebo olivovým olejom a premiešame s orechmi, tvarohom, makom alebo dusenou kapustou.
Orechové: 200 g mletých orechov zmiešame so 100 g práškového cukru a štipkou škorice.
Tvarohové: 250 g tvarohu rozmrvíme so soľou podľa chuti.
Makové: 200 g mletého maku zmiešaným so 100 g práškového cukru.
Kapustové: Na oleji rozpustíme 1 lyžičku kryštálového cukru, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a keď je upražená do sklovitá, pridáme pokrájanú kapustu, soľ, mleté čierne korenie, premiešame a dusíme až je kapusta mäkká a zlatistá.
Doba prípravy: Orechové: 200 g mletých orechov zmiešame so 100 g práškového cukru a štipkou škorice.
Tvarohové: 250 g tvarohu rozmrvíme so soľou podľa chuti.
Makové: 200 g mletého maku zmiešaným so 100 g práškového cukru.
Kapustové: Na oleji rozpustíme 1 lyžičku kryštálového cukru, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a keď je upražená do sklovitá, pridáme pokrájanú kapustu, soľ, mleté čierne korenie, premiešame a dusíme až je kapusta mäkká a zlatistá.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára