Zapekané zemiaky
500 g zemiakov (podľa potreby)
500 g bravčového mletého mäsa
1 veľkú cibuľu
1 väčšiu konzervu sterilizovaných šampiňónov
150 g strúhaného syra
1 vajce
250 ml sladkej smotany
grilovacie korenie, soľ, mletá rasca
petržlenová vňať
500 g bravčového mletého mäsa
1 veľkú cibuľu
1 väčšiu konzervu sterilizovaných šampiňónov
150 g strúhaného syra
1 vajce
250 ml sladkej smotany
grilovacie korenie, soľ, mletá rasca
petržlenová vňať
Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na oleji. Pridáme mleté mäso, grilovacie korenie, rascu a soľ. Mäso opražíme mierne dochrumkava.
Zemiaky očistíme a pokrájame na tenké plátky. Zapekaciu misu vytrieme olejom, poskladáme vrstvu zemiakov, posolíme, posypeme rascou, navrstvíme časť opraženého mäsa a scedených šampiňónov. Znova vystriedame vrstvy, kým neminieme všetky suroviny - navrchu by mali byť zemiaky, ktoré posolíme a posypeme strúhaným syrom. V smotane rozmiešame vajíčko, ešte trochu prisolíme, môžeme aj prikoreniť a zmesou polejeme zemiaky. Zapekáme v rúre dozlatista. Hotové zemiaky ozdobíme posekanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou. Podávame s rôznymi zeleninovými šalátmi.
Doba prípravy: Zemiaky očistíme a pokrájame na tenké plátky. Zapekaciu misu vytrieme olejom, poskladáme vrstvu zemiakov, posolíme, posypeme rascou, navrstvíme časť opraženého mäsa a scedených šampiňónov. Znova vystriedame vrstvy, kým neminieme všetky suroviny - navrchu by mali byť zemiaky, ktoré posolíme a posypeme strúhaným syrom. V smotane rozmiešame vajíčko, ešte trochu prisolíme, môžeme aj prikoreniť a zmesou polejeme zemiaky. Zapekáme v rúre dozlatista. Hotové zemiaky ozdobíme posekanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou. Podávame s rôznymi zeleninovými šalátmi.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára