Drapáky
1 kg v šupke uvarených zemiakov
200 g hladkej múky
200 g polohrubej múky
2 až 3 lyžičky soli
200 g hladkej múky
200 g polohrubej múky
2 až 3 lyžičky soli
Zemiaky ošúpeme prelisujeme alebo na strúhadle postrúhame na jemno. Pridáme hladkú múku a soľ.
Domiesime s polohrubou múkou na hladké cesto. Cesto sformujeme do valca a pokrájame na kolieska, ktoré rozvaľkáme na tenké placky a pomastíme masťou zmiešanou s pomletými škvarkami. Placku zrolujeme a stočíme do slimáka. Drapáky ozdobíme po vrchu mriežkou (vytvoríme nožom).
Vyprážame na oleji z obidvoch strán dozlatista.
Doba prípravy: Domiesime s polohrubou múkou na hladké cesto. Cesto sformujeme do valca a pokrájame na kolieska, ktoré rozvaľkáme na tenké placky a pomastíme masťou zmiešanou s pomletými škvarkami. Placku zrolujeme a stočíme do slimáka. Drapáky ozdobíme po vrchu mriežkou (vytvoríme nožom).
Vyprážame na oleji z obidvoch strán dozlatista.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára