Zeleninová polievka
300 g bielej fazule
200 g koreňovej zeleniny
1 cibuľa
olej, soľ
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
trochu muškátového orieška
200 g koreňovej zeleniny
1 cibuľa
olej, soľ
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
trochu muškátového orieška
Vopred namočenú fazuľu uvaríme, vodu zlejeme a odložíme. Zeleninu očistíme, jednu menšiu mrkvu najemno postrúhame, ostatné (petržlen, zeler, kaleráb, mrkvu) nakrájame na kocky.
V rajnici zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu krátko ju opražíme, posypeme červenou paprikou, pridáme nakrájanú zeleninu, premiešame a krátko podusíme. Takto pripravenú zeleninu dáme do hrnca s vývarom z fazule. Pridáme koreniny a necháme pomaly vrieť. Pred dovarením do polievky pridáme strúhanú mrkvu a ešte chvíľu varíme. Dochutíme soľou (prípadne vegetou) a môžeme pridať aj ľubovoľnú cestovinu.
Doba prípravy: V rajnici zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu krátko ju opražíme, posypeme červenou paprikou, pridáme nakrájanú zeleninu, premiešame a krátko podusíme. Takto pripravenú zeleninu dáme do hrnca s vývarom z fazule. Pridáme koreniny a necháme pomaly vrieť. Pred dovarením do polievky pridáme strúhanú mrkvu a ešte chvíľu varíme. Dochutíme soľou (prípadne vegetou) a môžeme pridať aj ľubovoľnú cestovinu.
Tip: Uvarenú fazuľu môžeme použiť do rôznych nátierok alebo šalátov.
Pozrite si recept: fazuľová nátierka
0 komentárov:
Zverejnenie komentára