Bravčové závitky so zelerom a jablkom
4 bravčové rezne
1 väčšie jablko
100 g zeleru
soľ, grilovacie korenie
hrubá múka na obaľovanie
olej, cibuľa
1 väčšie jablko
100 g zeleru
soľ, grilovacie korenie
hrubá múka na obaľovanie
olej, cibuľa
Rezne naklepeme, osolíme a posypeme grilovacím korením.
Jablko a zeler očistíme, nahrubo postrúhame a premiešame. Na každý plátok mäsa dáme jablkovo - zelerovú zmes, zvinieme a spojíme špáradlom. Závitky obalíme v hrubej múke a na rozohriatom oleji prudko opražíme z každej strany.
Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme ju na troche oleja, pridáme opražené závitky, podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka. Počas dusenia obraciame a podlievame.
Doba prípravy: Jablko a zeler očistíme, nahrubo postrúhame a premiešame. Na každý plátok mäsa dáme jablkovo - zelerovú zmes, zvinieme a spojíme špáradlom. Závitky obalíme v hrubej múke a na rozohriatom oleji prudko opražíme z každej strany.
Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme ju na troche oleja, pridáme opražené závitky, podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka. Počas dusenia obraciame a podlievame.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára