Jablková štrúdľa s pivom
320 g hladkej múky
150 g margarínu alebo masla
150 ml svetlého piva
400 g očistených jabĺk (aj viac)
šťava z 1 citróna
80 g kryštálového cukru
80 g mletých orechov
1 vajce
1 vanilínový a škoricový cukor
150 g margarínu alebo masla
150 ml svetlého piva
400 g očistených jabĺk (aj viac)
šťava z 1 citróna
80 g kryštálového cukru
80 g mletých orechov
1 vajce
1 vanilínový a škoricový cukor
Z múky, piva a margarínu vypracujeme hladké cesto.
Očistené a ošúpané jablká postrúhame nahrubo a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Cesto rozdelíme na 3 rovnaké diely, každý diel rozvaľkáme natenko, potrieme roztopeným maslom a posypeme orechmi zmiešané s 1PL práškového cukru. Jablká mierne vyžmýkame a rovnomerne rozdelíme na cesto. Povrch posypeme zmesou kryštálového, vanilínového a škoricového cukru. Zvinieme, konce dobre pritlačíme a štrúdle uložíme spojom nadol na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Očistené a ošúpané jablká postrúhame nahrubo a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Cesto rozdelíme na 3 rovnaké diely, každý diel rozvaľkáme natenko, potrieme roztopeným maslom a posypeme orechmi zmiešané s 1PL práškového cukru. Jablká mierne vyžmýkame a rovnomerne rozdelíme na cesto. Povrch posypeme zmesou kryštálového, vanilínového a škoricového cukru. Zvinieme, konce dobre pritlačíme a štrúdle uložíme spojom nadol na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Namiesto mletých orechov môžeme použiť strúhanku, ktorú opečieme na suchej panvici.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára