Škvarkové pagáče
500 g polohrubej múky
200 ml mlieka
200 ml pochúťkovej kyslej smotany
200 g mletých škvarkov
100 g bryndze
1 vajce
1 kocka droždia
2 ks uvarených zemiakov postrúhaných najemno
soľ
cukor
vajce na potretie
200 ml mlieka
200 ml pochúťkovej kyslej smotany
200 g mletých škvarkov
100 g bryndze
1 vajce
1 kocka droždia
2 ks uvarených zemiakov postrúhaných najemno
soľ
cukor
vajce na potretie
Z mlieka, cukru a droždia urobíme kvások.
Smotanu zmiešame s bryndzou.
Z múky, kvásku, zemiakov, smotany, bryndze, vajca, soli a mlieka zamiesime cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
Po vykysnutí cesto vyvaľkáme, potrieme škvarkami a prekladáme ako lístkové cesto.
Potom cesto znova vyvaľkáme a vykrajujeme pagáčiky. Ostrým nožom spravíme na povrchu mriežku a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Pagáčiky uložíme na mierne pomastený plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190°C a pečieme asi 25 minút.
Podávame ako chuťovku k rôznym alkoholickým nápojom, k dobrým kvalitným vínam, vhodnú na každú párty:)
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Smotanu zmiešame s bryndzou.
Z múky, kvásku, zemiakov, smotany, bryndze, vajca, soli a mlieka zamiesime cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
Po vykysnutí cesto vyvaľkáme, potrieme škvarkami a prekladáme ako lístkové cesto.
Potom cesto znova vyvaľkáme a vykrajujeme pagáčiky. Ostrým nožom spravíme na povrchu mriežku a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Pagáčiky uložíme na mierne pomastený plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190°C a pečieme asi 25 minút.
Podávame ako chuťovku k rôznym alkoholickým nápojom, k dobrým kvalitným vínam, vhodnú na každú párty:)
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára