Cesnakové slimáčiky
1 balík lístkového cesta
5 - 6 strúčikov cesnaku
1 žĺtok
150 g Nivy
100 g taveného syra
2 PL kyslej smotany
150 g šunky, 1 vajce
petržlenová vňať, mleté čierne korenie
5 - 6 strúčikov cesnaku
1 žĺtok
150 g Nivy
100 g taveného syra
2 PL kyslej smotany
150 g šunky, 1 vajce
petržlenová vňať, mleté čierne korenie
Na jemne pomúčenej doske cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Žĺtok vymiešame s kyslou smotanou, pridáme tavený syr, očistený a prelisovaný cesnak, korenie, podľa chuti osolíme, dobre vymiešame a rozotrieme na cesto. Šunku pokrájame na rezance a poukladáme na cesto, posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a postrúhanou Nivou. Cesto zvinieme do rolády a ostrým nožom krájame na tenšie kolieska, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Kolieska "slimáčiky" potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 190°C cca 15 - 20 minút.
Výborné pohostenie pri pohári dobrého vínka v kruhu svojich priateľov:)
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Výborné pohostenie pri pohári dobrého vínka v kruhu svojich priateľov:)
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára