Koláč Tuti-Frutti
250 g polohrubej múky
250 g práškového cukru (aj menej)
1 prášok do pečiva
2 vajcia
250 ml sladkej smotany
250 g práškového cukru (aj menej)
1 prášok do pečiva
2 vajcia
250 ml sladkej smotany
Plnka: 500 g kyslej smotany (18%) 2 - 3 PL práškového cukru (podľa chuti) 250 ml sladkej smotany 1 vanilkový cukor 1 stužovač na šľahačku | Poleva: 1 l vody 2 pudingové prášky Fruttina (jahodové, marhuľové..) kryštálový cukor (podľa chuti) |
Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme práškový cukor, vajcia, smotanu a vymiešame hladké cesto. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 175°C.
Upečený koláč necháme vychladnúť.
Medzitým si pripravíme plnku: Kyslú smotanu vymiešame s práškovým cukrom.
Sladkú smotanu, vanilkový cukor a stužovač vyšľaháme do tuha. Do vymiešanej kyslej smotany postupne pridávame vyšľahanú šľahačku a ľahko premiešame. Plnku natrieme na vychladnuté cesto.
Pudingy Fruttina uvaríme podľa návodu, necháme trocha vychladnúť a pomaly nalejeme na koláč. Hotový koláč dáme do chladničky stuhnúť (najlepšie cez noc). Prajem dobrú chuť!
Pozrite si video na recept: Koláč Tuti - Frutti
0 komentárov:
Zverejnenie komentára