Rajčinová polievka so zemiakmi
5 až 6 zemiakov
1 rajčinový pretlak
250 ml šľahačkovej smotany alebo mlieka
1 lyžica hladkej múky
2 l vody
soľ a cukor na ochutenie
1 rajčinový pretlak
250 ml šľahačkovej smotany alebo mlieka
1 lyžica hladkej múky
2 l vody
soľ a cukor na ochutenie
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na kocky. Dáme ich do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a varíme do mäkka.
Pridáme rajčinový pretlak a šľahačkovú smotanu alebo mlieko, v ktorom sme rozmiešali múku. Vlejeme do polievky a necháme zovrieť. Namiesto rajčinového pretlaku môžeme použiť zavárané a prepasírované paradajky vo vlastnej šťave.
Hotovú polievku ochutíme soľou, cukrom, citrónom alebo octom podľa chuti. Nakoniec môžeme pridať posekanú petržlenovú vňať.
Doba prípravy: Pridáme rajčinový pretlak a šľahačkovú smotanu alebo mlieko, v ktorom sme rozmiešali múku. Vlejeme do polievky a necháme zovrieť. Namiesto rajčinového pretlaku môžeme použiť zavárané a prepasírované paradajky vo vlastnej šťave.
Hotovú polievku ochutíme soľou, cukrom, citrónom alebo octom podľa chuti. Nakoniec môžeme pridať posekanú petržlenovú vňať.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára