Slimáky z lístkového cesta
1 balík lístkového cesta
200 g tvrdého syra
200 g šunky
200 ml kyslej smotany
1 vajce, soľ
200 g tvrdého syra
200 g šunky
200 ml kyslej smotany
1 vajce, soľ
Lístkové cesto si rozdelíme na dve polovičky a na pomúčenej doske ho vyvaľkáme.
Vyvaľkané cesto trochu osolíme a plát natrieme rozmiešanou kyslou smotanou. Na smotanu poukladáme plátky šunky a posypeme nahrubo strúhaným syrom. Cesto zvinieme do rolády a ostrým nožom krájame tenké slimáky, ktoré ukladáme ďalej od seba na plech vystlaný papierom na pečenie. Nakoniec slimáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200°C a pečieme asi 15 minút. Necháme vychladnúť.
Výborná slaná chuťovka na pohostenie k rôznym alko a nealko nápojom, prípadne k miešaným drinkom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Vyvaľkané cesto trochu osolíme a plát natrieme rozmiešanou kyslou smotanou. Na smotanu poukladáme plátky šunky a posypeme nahrubo strúhaným syrom. Cesto zvinieme do rolády a ostrým nožom krájame tenké slimáky, ktoré ukladáme ďalej od seba na plech vystlaný papierom na pečenie. Nakoniec slimáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200°C a pečieme asi 15 minút. Necháme vychladnúť.
Výborná slaná chuťovka na pohostenie k rôznym alko a nealko nápojom, prípadne k miešaným drinkom.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára