Zapekané rybie filé s cesnakom a syrom
600 g rybieho filé
3 vajcia
1,5 dl sladkej smotany
180 g mäkkého taveného syra
3 strúčiky cesnaku
1 lyžička čierneho mletého korenia
1 čajová lyžička sušenej bazalky
soľ
maslo na potretie plechu alebo pekáča
3 vajcia
1,5 dl sladkej smotany
180 g mäkkého taveného syra
3 strúčiky cesnaku
1 lyžička čierneho mletého korenia
1 čajová lyžička sušenej bazalky
soľ
maslo na potretie plechu alebo pekáča
Rybie filé pokrájame na porcie, a poukladáme na plech vymastený maslom. Smotanu, syr, vajíčka, koreniny, cesnak a soľ zmixujeme a touto zmesou zalejeme rybie filé. Prikryjeme alobalom alebo vrchnákom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 25 až 30 minút. Asi 5 minút pred dokončením zapekáme odkryté, aby zostal pekný zlatistý povrch. Nakoniec posypeme posekanou pažítkou alebo petržlenovou prípadne kôprovou vňaťou. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi.
Doba prípravy:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára