Fazuľová polievka s hríbmi a vajcom
200 g bielej fazule
150 g mrkvy
100 g petržlenu
2 - 3 zemiaky
4 strúčiky cesnaku
1 bobkový list
15 g sušených hríbov
200 ml smotany na varenie
2 lyžice hladkej múky
2 vajcia
1 zeleninový bujón
soľ, vegeta
150 g mrkvy
100 g petržlenu
2 - 3 zemiaky
4 strúčiky cesnaku
1 bobkový list
15 g sušených hríbov
200 ml smotany na varenie
2 lyžice hladkej múky
2 vajcia
1 zeleninový bujón
soľ, vegeta
Mrkvu, petržlen a zemiaky očistíme a pokrájame na kocky. Deň vopred namočenú fazuľu zalejeme 1,5 l vody, pridáme zeleninu, bobkový list a dáme variť. Asi po 30 minútach pridáme sušené hríby. Keď je fazuľa a zelenina takmer mäkká, pridáme do polievky zemiaky a osolíme. Vhodíme rozmrvený bujón a pretlačený cesnak. Keď je všetko mäkké prilejeme smotanu rozmiešanú s hladkou múkou. Polievku necháme prejsť varom, potom vlejeme rozšľahané vajcia, jemne premiešame a ešte 2 - 3 minúty povaríme a dochutíme vegetou a korením.
Podávame s tmavým chlebom alebo s pečivom. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Podávame s tmavým chlebom alebo s pečivom. Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Suchú fazuľu zalejeme vriacou vodou, krátko povaríme (najviac 3 minúty), prikryjeme a v chlade necháme stáť do druhého dňa. Týmto trikom odstránime 90% nestráviteľných cukrov, zodpovedných za zvýšenú tvorbu plynov.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára