Bryndzový koláč s údenou slaninkou
250 g polohrubej múky
180 ml bieleho jogurtu
1 vajce, soľ
1/2 vrecúška prášku do pečiva
Plnka:
250 g bryndze
100 g údenej slaninky
rascu, posekaný kôpor alebo oregano na posypanie
180 ml bieleho jogurtu
1 vajce, soľ
1/2 vrecúška prášku do pečiva
Plnka:
250 g bryndze
100 g údenej slaninky
rascu, posekaný kôpor alebo oregano na posypanie
Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme soľ, jogurt, vajce a vypracujeme hladké cesto. Potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme do kruhu a pomocou valčeka vložíme do vymastenej a pomúčenej okrúhlej formy. Bryndzu rovnomerne rozmrvíme na cesto, potom posypeme slaninkou pokrájanou na kocky. Na koláč môžeme nožom naznačiť trojuholníky, ktoré rôzne ochutíme - rascou, kôprom alebo oreganom. Pečieme vo vyhriatej rúre doružova, bryndza sa pekne roztečie a slaninka upraží.
Tento koláč výborne chutí s kyslým mliekom.
Doba prípravy: Tento koláč výborne chutí s kyslým mliekom.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára