Bravčové karé so syrovou omáčkou a šampiňónmi
800 g bravčového karé
200 g šampiňónov
120 g jemne nastrúhaného syra
2 dl zeleninového vývaru
1 dl suchého bieleho vína
6 lyžíc olivového oleja
1 lyžica hladkej múky
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 menšia mrkva
worcester omáčka
štipku vegety a muškátového orieška
soľ, mleté biele korenie
pažítka čerstvá alebo sušená
200 g šampiňónov
120 g jemne nastrúhaného syra
2 dl zeleninového vývaru
1 dl suchého bieleho vína
6 lyžíc olivového oleja
1 lyžica hladkej múky
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 menšia mrkva
worcester omáčka
štipku vegety a muškátového orieška
soľ, mleté biele korenie
pažítka čerstvá alebo sušená
Mäso osolíme, okoreníme a potrieme dvoma lyžicami oleja. Potom mäso zabalíme do fólie a dáme na 2 hodiny do chladničky. Keď je mäso odstáte, odstránime z neho fóliu a prudko opečieme v troch lyžiciach rozpáleného oleja. Takto pripravené mäso zabalíme do alobalu, dáme na pekáč a pečieme vo vyhriatej rúre na 150°C približne 60 minút (ak treba, tak aj dlhšie), aby sa mäso prepieklo aj zvnútra.
Vo výpeku speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, pridáme jemne nastrúhanú mrkvu a chvíľu popražíme. Potom zaprášime múkou a podlejeme vývarom zmiešaným s vínom. Necháme vrieť 10 minút, pridáme syr, ochutíme vegetou, muškátovým orieškom, korením a worcester omáčkou. Ak treba omáčku rozmixujeme ponorným mixérom.
Šampiňóny nakrájame na plátky a udusíme na troche oleja. Udusené šampiňóny dáme do omáčky a posypeme posekanou pažítkou.
Mäso nakrájame na plátky, polejeme omáčkou a podávame so zemiakmi alebo s cestovinami.
Doba prípravy: Vo výpeku speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, pridáme jemne nastrúhanú mrkvu a chvíľu popražíme. Potom zaprášime múkou a podlejeme vývarom zmiešaným s vínom. Necháme vrieť 10 minút, pridáme syr, ochutíme vegetou, muškátovým orieškom, korením a worcester omáčkou. Ak treba omáčku rozmixujeme ponorným mixérom.
Šampiňóny nakrájame na plátky a udusíme na troche oleja. Udusené šampiňóny dáme do omáčky a posypeme posekanou pažítkou.
Mäso nakrájame na plátky, polejeme omáčkou a podávame so zemiakmi alebo s cestovinami.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára