Banány v parížskom kréme
300 g čokolády na varenie
300 ml smotany na šľahanie
100 g práškového cukru
100 g masla
1 sáčok čírej tortovej želatíny (10 g)
3 - 4 banány
keksy Marína alebo BeBe
300 ml smotany na šľahanie
100 g práškového cukru
100 g masla
1 sáčok čírej tortovej želatíny (10 g)
3 - 4 banány
keksy Marína alebo BeBe
Deň vopred zohrejeme za častého miešania po bod varu smotanu na šľahanie s práškovým cukrom, maslom a polámanou čokoládou, až vznikne hustý krém, ale už nevaríme. Po vychladnutí krém prikryjeme a odložíme do chladničky. Na druhý deň zmes vyšľaháme, pridáme želatínu pripravenú podľa návodu a ešte premiešame. Na menší pekáč poukladáme vrstvu keksov, natrieme polovicou krému, na krém poukladáme banány nakrájané po dĺžke, potrieme zvyšným krémom a prikryjeme keksami. Dezert dáme do druhého dňa stuhnúť do chladničky (najlepšie cez noc), aby keksy zmäkli. Na druhý deň dezert pokrájame na rezy vo veľkosti keksov.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára