Bravčové rolky s čučoriedkovou omáčkou
1 kg bravčového karé
100 g šunky
100 g plátkového syra
2 cibule
1 malý čučoriedkový kompót
2 ks sterilizovanej kapie
100 ml červeného vína
horčica, soľ
mleté čierne korenie, olej
100 g šunky
100 g plátkového syra
2 cibule
1 malý čučoriedkový kompót
2 ks sterilizovanej kapie
100 ml červeného vína
horčica, soľ
mleté čierne korenie, olej
Bravčové mäso nakrájame na rezne a zľahka naklepeme. Mäso osolíme, okoreníme a potrieme jemne horčicou. Na každý plátok mäsa dáme plátok šunky, plátok syra a pásik kapie, zrolujeme a zopneme špáradlom. Rolky prudko opražíme na rozpálenom oleji, aby sa mäso uzavrelo a nevytiekol nám syr. Opražené rolky dáme na teplé miesto.
Vo výpeku opražíme cibuľu nakrájanú na polkolieska. K opečenej cibuli pridáme čučoriedkový kompót aj so šťavou a červené víno. Chvíľu to povaríme, aby sa šťava zredukovala. Do takto pripravenej omáčky pridáme mäso a spolu dusíme, kým mäso nezmäkne.
Podávame s ryžou. Mäso je jemné, šťavnaté a omáčka jemne sladkastá a veľmi výborná.
Doba prípravy: Vo výpeku opražíme cibuľu nakrájanú na polkolieska. K opečenej cibuli pridáme čučoriedkový kompót aj so šťavou a červené víno. Chvíľu to povaríme, aby sa šťava zredukovala. Do takto pripravenej omáčky pridáme mäso a spolu dusíme, kým mäso nezmäkne.
Podávame s ryžou. Mäso je jemné, šťavnaté a omáčka jemne sladkastá a veľmi výborná.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára