Bavorská polievka
800 g údeného mäsa
150 g čerstvých šampiňónov
200 g miešanej zeleniny (mrkva, petržlen, kaleráb)
1 cibuľa
20 g sušených húb
300 g zemiakov
bobkový list
mäsový vývar
soľ, mleté čierne korenie
celé nové korenie
petržlenová vňať
150 g čerstvých šampiňónov
200 g miešanej zeleniny (mrkva, petržlen, kaleráb)
1 cibuľa
20 g sušených húb
300 g zemiakov
bobkový list
mäsový vývar
soľ, mleté čierne korenie
celé nové korenie
petržlenová vňať
Nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji. Pridáme na kocky nakrájané údené mäso, opečieme, zalejeme mäsovým vývarom a necháme variť na miernom ohni.
Asi po 20 minútach dáme do polievky na kocky nakrájanú zeleninu, sušené huby, bobkový list, celé nové korenie a varíme takmer do mäkka. Potom do polievky dáme zemiaky pokrájané na väčšie kocky a spolu uvaríme do mäkka. V panvici na oleji prudko opečieme šampiňóny pokrájané na plátky a dáme ich do uvarenej polievky. Podľa chuti osolíme, okoreníme a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.
Doba prípravy: Asi po 20 minútach dáme do polievky na kocky nakrájanú zeleninu, sušené huby, bobkový list, celé nové korenie a varíme takmer do mäkka. Potom do polievky dáme zemiaky pokrájané na väčšie kocky a spolu uvaríme do mäkka. V panvici na oleji prudko opečieme šampiňóny pokrájané na plátky a dáme ich do uvarenej polievky. Podľa chuti osolíme, okoreníme a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.
Poznámka: Polievku si môžeme zmeniť tak, že na spodok misky vložíme hrianku, pridáme uvarené široké rezance, zalejeme polievkou a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára