Tvarohovo-bryndzová nátierka
250 g jemného hrudkového tvarohu
120 g čerstvého ovčieho syra
140 g pravej ovčej bryndze
2 - 3 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
2 PL bieleho jogurtu (podľa potreby)
kúsok póru cca 5 cm
soľ, mleté čierne korenie
cca 1/2 ČL mletej červenej papriky
čerstvá pažítka
120 g čerstvého ovčieho syra
140 g pravej ovčej bryndze
2 - 3 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
2 PL bieleho jogurtu (podľa potreby)
kúsok póru cca 5 cm
soľ, mleté čierne korenie
cca 1/2 ČL mletej červenej papriky
čerstvá pažítka
Do misky cez sitko prepasírujeme tvaroh, pridáme najemno nastrúhaný syr a dobre premiešame. Pridáme bryndzu, ktorú dobre zamiešame do tvarohovo-syrovej masy. Potom primiešame najemno nakrájaný pór, pretlačené strúčiky cesnaku, mletú červenú papriku a biely jogurt. Podľa chuti ochutíme soľou a korením. Hotovú nátierku vložíme do chladničky a necháme aspoň hodinu odležať, aby sa suroviny chuťovo spojili. Podávame s tmavým chlebom alebo pečivom, posypeme nasekanou pažítkou a obložíme čerstvou zeleninou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára