Dunajské morčacie prsia
600 g morčacích pŕs
100 g hydinovej pečene
1 väčšia cibuľa
2 lyžice paradajkového pretlaku
50 g sterilizovaných šampiňónov
50 g čerstvého alebo mrazeného hrášku
1 kocka mäsového alebo zeleninového bujónu
mleté čierne korenie, soľ
grilovacie a gyros korenie
olivový olej
100 g hydinovej pečene
1 väčšia cibuľa
2 lyžice paradajkového pretlaku
50 g sterilizovaných šampiňónov
50 g čerstvého alebo mrazeného hrášku
1 kocka mäsového alebo zeleninového bujónu
mleté čierne korenie, soľ
grilovacie a gyros korenie
olivový olej
Morčacie prsia nakrájame na rezne, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme grilovacím a gyros korením. Na troche olivového oleja ich opečieme z oboch strán.
Vo výpeku z mäsa opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, nakrájanú hydinovú pečeň, scedené šampiňóny, hrášok a premiešame. Zmes podľa potreby podlejeme vývarom pripraveným z bujónovej kocky, okoreníme a krátko podusíme domäkka. Nakoniec dochutíme soľou.
Podávame so zemiakmi alebo s dusenou ryžou.
Doba prípravy: Vo výpeku z mäsa opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, nakrájanú hydinovú pečeň, scedené šampiňóny, hrášok a premiešame. Zmes podľa potreby podlejeme vývarom pripraveným z bujónovej kocky, okoreníme a krátko podusíme domäkka. Nakoniec dochutíme soľou.
Podávame so zemiakmi alebo s dusenou ryžou.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára