Zapekaný baklažán
2 - 3 baklažány
4 väčšie paradajky
2 - 3 strúčiky cesnaku
150 až 200 g ementálu
olivový olej, trošku vody
soľ
4 väčšie paradajky
2 - 3 strúčiky cesnaku
150 až 200 g ementálu
olivový olej, trošku vody
soľ
Baklažány umyjeme, očistíme, nakrájame na plátky, ktoré osolíme a necháme 30 minút stáť, aby sa vypotili. Potom plátky poutierame papierovou kuchynskou utierkou.
Paradajky sparíme, olúpeme a nakrájame na kolieska.
Očistený cesnak prelisujeme do malej misky, pridáme soľ, olivový olej, trošku vody a dobre vymiešame.
Do vymastenej zapekacej misky poukladáme baklažánové plátky, ktoré potrieme cesnakovým olejom, na to poukladáme kolieska paradajok, tiež ochutíme cesnakovým olejom a prikryjeme strúhaným ementálom. Pokračujeme vo vrstvení pokiaľ neminieme všetky suroviny (navrchu má byť baklažán posypaný syrom). Dáme do vyhriatej rúry na 180 až 190°C a zapekáme približne 30 minút.
Zapekaný baklažán môžeme podávať so zemiakmi alebo s čerstvým chlebom.
Doba prípravy: Paradajky sparíme, olúpeme a nakrájame na kolieska.
Očistený cesnak prelisujeme do malej misky, pridáme soľ, olivový olej, trošku vody a dobre vymiešame.
Do vymastenej zapekacej misky poukladáme baklažánové plátky, ktoré potrieme cesnakovým olejom, na to poukladáme kolieska paradajok, tiež ochutíme cesnakovým olejom a prikryjeme strúhaným ementálom. Pokračujeme vo vrstvení pokiaľ neminieme všetky suroviny (navrchu má byť baklažán posypaný syrom). Dáme do vyhriatej rúry na 180 až 190°C a zapekáme približne 30 minút.
Zapekaný baklažán môžeme podávať so zemiakmi alebo s čerstvým chlebom.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára