Broskyňový zákusok so šľahačkou
100 ml kryštálového cukru
1 vanilínový cukor
3 vajcia
250 ml hrubej múky
1/2 vrecúška prášku do pečiva
50 ml oleja
75 ml mlieka
1 vanilínový cukor
3 vajcia
250 ml hrubej múky
1/2 vrecúška prášku do pečiva
50 ml oleja
75 ml mlieka
Plnka: 250 ml mlieka 1 krémový prášok Zlatý klas 125 g práškového cukru 125 g Hery alebo masla broskyňový džem 1 pohár (7 dl) zaváraných broskýň | Na ozdobu: 250 ml smotany na šľahanie 1 stužovač 1 vanilínový cukor mesiačiky broskýň čokoládové hoblinky alebo strúhaná čokoláda |
Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým a vanilínovým cukrom dopenista. Pridáme olej, hrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva, mlieko, dobre vymiešame a vylejeme na menší vymastený plech vysypaný hrubou múkou. Dáme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 30 minút.
Zatiaľ si otvoríme broskyňový kompót, scedíme a necháme odkvapkať. Odkvapkané broskyne pokrájame na tenké plátky a odstránime z nich šupku.
Pripravíme si plnku: Z 250 ml mlieka, cukru a krémového prášku Zlatý klas za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Do vychladnutej kaše postupne pridávame zmäknutú Heru alebo maslo a vymiešame na hladký krém (môžeme použiť elektrický šľahač).
Upečený a vychladnutý piškótový plát natrieme broskyňovým džemom, husto naň poukladáme tenké plátky broskýň, na to rovnomerne natrieme krém a dáme do chladničky stuhnúť. Takto si môžeme dezert pripraviť deň vopred.
Na druhý deň, pár hodín pred podávaním na krém nanesieme dotuha vyšľahanú šľahačku so stužovačom a vanilínovým cukrom. Ozdobíme mesiačikmi broskýň a posypeme čokoládovými hoblinkami alebo strúhanou čokoládou.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára