Medová roláda
4 vajcia
200 g medu
120 g polohrubej múky
1/2 lyžičky sódy bikarbóny
1 vanilínový cukor
ríbezľový lekvár
200 g medu
120 g polohrubej múky
1/2 lyžičky sódy bikarbóny
1 vanilínový cukor
ríbezľový lekvár
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s vanilínovým cukrom do peny a postupne do nich zapracujeme rozpustený a vychladnutý med. Pridáme sneh a múku zmiešanú so sódou bikarbónou, všetko spolu dobre premiešame.
Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto naň rovnomerne rozotrieme. Dáme do vyhriatej rúry na 190°C a pečieme približne 10 minút.
Ešte teplé cesto vyklopíme, natrieme lekvárom a stočíme do rolády. Vychladnutú roládu posypeme práškovým cukrom a pokrájame na plátky.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto naň rovnomerne rozotrieme. Dáme do vyhriatej rúry na 190°C a pečieme približne 10 minút.
Ešte teplé cesto vyklopíme, natrieme lekvárom a stočíme do rolády. Vychladnutú roládu posypeme práškovým cukrom a pokrájame na plátky.
Prajem dobrú chuť!
3 komentárov:
krásna roláda ... určite vyskúšam, vyzerá veľmi chutne ...
Bola chutna a dobra.
Unknown som rada, že roláda chutila. U nás patrí medzi obľúbené recepty, pečiem ju dosť často.
Zverejnenie komentára