Bylinkový kapor
800 g kapra
2 - 3 strúčiky cesnaku
2 citróny
kôpor, petržlenová vňať
morská bylinková soľ
korenie na ryby (bez glutamanu)
grilovacie korenie (bez glutamanu)
maslo
strúhanka
2 - 3 strúčiky cesnaku
2 citróny
kôpor, petržlenová vňať
morská bylinková soľ
korenie na ryby (bez glutamanu)
grilovacie korenie (bez glutamanu)
maslo
strúhanka
Cesnak očistíme a pretlačíme.
Citróny dôkladne umyjeme, osušíme a nakrájame na kolieska.
Kapra umyjeme, osušíme, rozkrájame na porcie, ktoré osolíme, okoreníme a potrieme cesnakom.
Dno pekáča potrieme maslom, posypeme strúhankou a rozložíme nakrájané citróny. Na ne položíme porcie ochuteného kapra, ktoré posypeme nasekaným kôprom a petržlenovou vňaťou. Nakoniec rybu obložíme kúskami masla. Pekáč prikryjeme alobalom, vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 20 - 25 minút.
Podávame s varenými zemiakmi a zeleninový šalátom alebo so zemiakovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Citróny dôkladne umyjeme, osušíme a nakrájame na kolieska.
Kapra umyjeme, osušíme, rozkrájame na porcie, ktoré osolíme, okoreníme a potrieme cesnakom.
Dno pekáča potrieme maslom, posypeme strúhankou a rozložíme nakrájané citróny. Na ne položíme porcie ochuteného kapra, ktoré posypeme nasekaným kôprom a petržlenovou vňaťou. Nakoniec rybu obložíme kúskami masla. Pekáč prikryjeme alobalom, vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 20 - 25 minút.
Podávame s varenými zemiakmi a zeleninový šalátom alebo so zemiakovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára