Jahňacie na provensálsky spôsob
600 g jahňacieho mäsa zo stehna
4 strúčiky cesnaku
1/2 ČL bazalky
1 - 2 ČL provensálska zmes korenia
mleté čierne korenie
soľ, olivový olej
grilovacie korenie
4 strúčiky cesnaku
1/2 ČL bazalky
1 - 2 ČL provensálska zmes korenia
mleté čierne korenie
soľ, olivový olej
grilovacie korenie
Cesnak očistíme, pretlačíme, zmiešame s trochou soli, provensálskym korením a bazalkou. Do zmesi pridávame olivový olej, až kým nevznikne krémová hmota.
Jahňacie mäso odblaníme a z oboch strán mierne osolíme, okoreníme a potrieme pripravenou cesnakovou pastou. Vložíme do vymasteného pekáča, posypeme grilovacím korením, prikryjeme, dáme do vyhriatej rúry a upečieme domäkka.
Podávame so zemiakmi a zeleninou.
Doba prípravy: Jahňacie mäso odblaníme a z oboch strán mierne osolíme, okoreníme a potrieme pripravenou cesnakovou pastou. Vložíme do vymasteného pekáča, posypeme grilovacím korením, prikryjeme, dáme do vyhriatej rúry a upečieme domäkka.
Podávame so zemiakmi a zeleninou.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára