Rezne so syrom
4 bravčové rezne
4 tenké plátky tvrdého syra
1 vajce
horčica
soľ, mleté čierne korenie
polohrubá múka
mlieko
strúhanka
olej na vyprážanie
4 tenké plátky tvrdého syra
1 vajce
horčica
soľ, mleté čierne korenie
polohrubá múka
mlieko
strúhanka
olej na vyprážanie
Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Každý rezeň na jednej strane natrieme horčicou, zakryjeme plátkom syra a dobre pritlačíme.
Rezne obalíme v múke, rozšľahanom vajíčku s trochou mlieka a nakoniec v strúhanke.
Rezne vyprážame z obidvoch strán na rozpálenom oleji, ale najprv na strane so syrom.
Položíme na papierovú utierku, aby sme odsali prebytočný tuk.
Podávame s cestovinovým šalátom alebo s varenými zemiakmi.
Doba prípravy: Rezne obalíme v múke, rozšľahanom vajíčku s trochou mlieka a nakoniec v strúhanke.
Rezne vyprážame z obidvoch strán na rozpálenom oleji, ale najprv na strane so syrom.
Položíme na papierovú utierku, aby sme odsali prebytočný tuk.
Podávame s cestovinovým šalátom alebo s varenými zemiakmi.
Poznámka: Namiesto tvrdého syra môžeme použiť trojuholníkový syr (Lunex). Pripravené rezne z jednej strany natrieme syrom asi 1 - 2 milimetrovú vrstvu. Obalíme v trojobale a vyprážame na rozpálenom oleji, ale tiež najprv na strane so syrom.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára