Pečený pstruh na masle
1 mrazený pstruh
soľ, mleté čierne korenie
maslo
soľ, mleté čierne korenie
maslo
Rybu necháme rozmraziť v mlieku s vodou v pomere 1:1, aby sme odstránili rybací pach.
Pstruha opláchneme, osušíme a nakrájame na podkovičky, ktoré osolíme a okoreníme.
V panvici necháme roztopiť maslo s trochou olivového oleja a z obidvoch strán opečieme plátky pstruha.
Podávame s pečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Doba prípravy: Pstruha opláchneme, osušíme a nakrájame na podkovičky, ktoré osolíme a okoreníme.
V panvici necháme roztopiť maslo s trochou olivového oleja a z obidvoch strán opečieme plátky pstruha.
Podávame s pečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Poznámka: K takto pripravenej rybe si môžeme pripraviť medovo - vínovú omáčku: Do misky dáme 3 PL medu, 2 PL suchého červeného vína, 2 PL francúzskej horčice, 2 - 3 strúčiky prelisovaného cesnaku, okoreníme mletým čiernym korením a dobre premiešame. Na zeleninový tanier položíme opečené podkovičky pstruha, (lososa alebo inú rybu) a polejeme medovo-vínovou omáčkou.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára