Klobásové koláčiky
350 g hladkej múky
250 g masla
200 ml kyslej smotany
1 - 2 domáce klobásy
strúhaný tvrdý syr na posypanie
1 vajce na potretie
soľ
múka na posypanie dosky
250 g masla
200 ml kyslej smotany
1 - 2 domáce klobásy
strúhaný tvrdý syr na posypanie
1 vajce na potretie
soľ
múka na posypanie dosky
Múku zmiešame so štipkou soli, pridáme nastrúhané maslo, smotanu a vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme a necháme 12 hodín odstáť v chladničke.
Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm. Povykrajujeme väčšie kolieska, ktoré poukladáme na suchý plech a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom so štipkou soli.
Na každé koliesko z cesta položíme koliesko klobásy, ktorú opäť potrieme vajíčkom. Na klobásu položíme menšie kolieska povykrajované zo zvyšného cesta. Opäť potrieme vajíčkom a posypeme strúhaným syrom.
Dáme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 15 minút.
Necháme vychladnúť a podávame ako chuťovku k alkoholu a k dobrému vínku:)
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm. Povykrajujeme väčšie kolieska, ktoré poukladáme na suchý plech a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom so štipkou soli.
Na každé koliesko z cesta položíme koliesko klobásy, ktorú opäť potrieme vajíčkom. Na klobásu položíme menšie kolieska povykrajované zo zvyšného cesta. Opäť potrieme vajíčkom a posypeme strúhaným syrom.
Dáme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 15 minút.
Necháme vychladnúť a podávame ako chuťovku k alkoholu a k dobrému vínku:)
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára