Zapekané kuracie prsia so zemiakmi
1 kuracie prsia
150 g údenej šunky (ale nemusí byť)
200 g tvrdého syra
100 g údeného syra
6 - 7 väčších zemiakov
300 - 350 ml sladkej smotany (33%)
3 - 4 strúčiky cesnaku
maslo, soľ
mleté čierne korenie
zmes korenia na pečené kura
petržlenová vňať
150 g údenej šunky (ale nemusí byť)
200 g tvrdého syra
100 g údeného syra
6 - 7 väčších zemiakov
300 - 350 ml sladkej smotany (33%)
3 - 4 strúčiky cesnaku
maslo, soľ
mleté čierne korenie
zmes korenia na pečené kura
petržlenová vňať
Kuracie prsia nakrájame na kocky, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a zmesou korenia na pečené kura. Premiešame, prikryjeme a dáme do chladničky na 2 - 3 hodiny odstáť.
Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska.
Smotanu zmiešame s prelisovaným cesnakom, pridáme nastrúhané syry, ochutíme soľou a dobre premiešame.
Pekáč vymastíme a dáme naň vrstvu nakrájaných zemiakov, ktoré osolíme, potom dáme na kocky nakrájanú šunku, kuracie prsia, ktoré potrieme smotanovo - syrovou masou. Poslednú vrstvu tvoria zemiaky, ktoré opäť osolíme a navrch poukladáme tenké plátky masla.
Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme domäkka vo vyhriatej rúre na 180°C.
Podávame posypané petržlenovou vňaťou a s cviklovým šalátom.
Doba prípravy: Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska.
Smotanu zmiešame s prelisovaným cesnakom, pridáme nastrúhané syry, ochutíme soľou a dobre premiešame.
Pekáč vymastíme a dáme naň vrstvu nakrájaných zemiakov, ktoré osolíme, potom dáme na kocky nakrájanú šunku, kuracie prsia, ktoré potrieme smotanovo - syrovou masou. Poslednú vrstvu tvoria zemiaky, ktoré opäť osolíme a navrch poukladáme tenké plátky masla.
Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme domäkka vo vyhriatej rúre na 180°C.
Podávame posypané petržlenovou vňaťou a s cviklovým šalátom.
1 komentárov:
Už se těším. Brambory i kuře mám moc ráda, díky.
Zverejnenie komentára