Škvarková roláda
500 g hladkej múky
250 ml mlieka
1 kocka droždia
2 lyžičky cukru
50 ml oleja
1 vajce
1 žĺtok
soľ
Plnka:
450 - 500 g mletých škvariek
soľ, vegeta, mleté čierne korenie (podľa chuti)
1 vajce plus 1 na potretie
2 lyžice kyslej smotany
rasca na posypanie
250 ml mlieka
1 kocka droždia
2 lyžičky cukru
50 ml oleja
1 vajce
1 žĺtok
soľ
Plnka:
450 - 500 g mletých škvariek
soľ, vegeta, mleté čierne korenie (podľa chuti)
1 vajce plus 1 na potretie
2 lyžice kyslej smotany
rasca na posypanie
Z vlažného mlieka, cukru a droždia urobíme kvások.
Múku dáme do misy, pridáme 1 až 2 štipky soli, vajce, žĺtok, kvások, olej a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
Medzitým si pripravíme plnku - všetky suroviny dôkladne zmiešame.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 bochníky, každý rozvaľkáme na hrúbku 3 až 5 mm, natrieme časťou plnky a zvinieme. Rolády pokrájame na kolieska cca 1 cm a poukladáme ich ďalej od seba na plech vyložený papierom na pečenie.
Každé koliesko natrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme rascou.
Dáme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme 15 až 20 minút.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára