Pečeň na sladkokyslo
500 g bravčovej pečene
2 cibule
300 ml mäsového vývaru
3 lyžice bylinkového octu
2 lyžice hladkej múky
1 malý paradajkový pretlak
olivový olej
soľ, mleté čierne korenie
štipka cukru (podľa chuti)
majorán
2 cibule
300 ml mäsového vývaru
3 lyžice bylinkového octu
2 lyžice hladkej múky
1 malý paradajkový pretlak
olivový olej
soľ, mleté čierne korenie
štipka cukru (podľa chuti)
majorán
Pečeň odblaníme, umyjeme, osušíme a pokrájame na plátky.
Cibule očistíme, pokrájame nadrobno a vo väčšej panvici na oleji opražíme asi 3 minúty. Pridáme pečeň, cez sitko poprášime múkou, premiešame, zalejeme vývarom, pridáme ocot a zakryté za občasného miešania dusíme domäkka. Nakoniec pridáme paradajkový pretlak rozriedený v troche vody, premiešame a chvíľu podusíme. Odstavíme, pečeň dochutíme soľou, korením, cukrom a majoránom. Hneď podávame s ryžou a kyslou uhorkou.
Doba prípravy: Cibule očistíme, pokrájame nadrobno a vo väčšej panvici na oleji opražíme asi 3 minúty. Pridáme pečeň, cez sitko poprášime múkou, premiešame, zalejeme vývarom, pridáme ocot a zakryté za občasného miešania dusíme domäkka. Nakoniec pridáme paradajkový pretlak rozriedený v troche vody, premiešame a chvíľu podusíme. Odstavíme, pečeň dochutíme soľou, korením, cukrom a majoránom. Hneď podávame s ryžou a kyslou uhorkou.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára