Kysnuté broskyňové koláčiky
25 g droždia
200 ml vlažného mlieka
4 lyžičky kryštálového cukru (podľa chuti)
500 g hladkej múky
štipka soli
2 vajcia
80 ml oleja
200 ml vlažného mlieka
4 lyžičky kryštálového cukru (podľa chuti)
500 g hladkej múky
štipka soli
2 vajcia
80 ml oleja
Tvarohová plnka: 250 g jemného mäkkého tvarohu 1 žĺtok 1 vanilínový cukor 1 lyžička práškového cukru 2 - 3 lyžičky vanilkového pudingu sterilizované broskyne | Maslová posýpka: 60 g hrubej múky 40 g masla 40 g práškového cukru |
V 100 ml vlažného mlieka, lyžičky cukru a droždia si pripravíme kvások, ktorý necháme nakysnúť.
Do preosiatej múky pridáme soľ, zvyšný cukor, vajcia, vlažné mlieko, olej, kvások a vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.
Zatiaľ si pripravíme tvarohovú plnku: Tvaroh vymiešame s pudingom, práškovým a vanilínovým cukrom a so žĺtkom.
Maslová posýpka: Z múky, cukru a masla vypracujeme sypkú zmes.
Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme a vykrajujeme z neho kolieska. Do stredu každého kolieska dáme tvarohovú plnku, na ňu položíme pokrájané broskyne a posypeme pripravenou posýpkou. Koláčiky poukladáme ďalej od seba na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme cca 15 až 20 minút. Vychladnuté koláčiky môžeme posypať práškovým cukrom.
Poznámka: Na obmenu receptu si môžeme koláčiky pripraviť z makovej plnky: Zo 60 g mletého maku, 30 g práškového cukru a trochu mlieka.
2 komentárov:
Vypadají nádherně. Děkuji za recept.
Dnes som ich piekla a sú veľmi chutné.
Zverejnenie komentára