Orechovo-karamelový zákusok
4 vajcia
150 g trstinového cukru (podľa chuti)
1 vanilínový cukor
200 ml vlažnej vody
100 g mletých orechov
250 g špaldovej polohrubej múky
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
Krém:
1 l mlieka
2 karamelové pudingy
2 - 3 PL trstinového cukru (podľa chuti)
2 karamelové trstinové cukry
1 vanilínový cukor
3 PL hladkej múky
200 g masla (izbovej teploty)
na posypanie - opražené mleté orechy
150 g trstinového cukru (podľa chuti)
1 vanilínový cukor
200 ml vlažnej vody
100 g mletých orechov
250 g špaldovej polohrubej múky
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
Krém:
1 l mlieka
2 karamelové pudingy
2 - 3 PL trstinového cukru (podľa chuti)
2 karamelové trstinové cukry
1 vanilínový cukor
3 PL hladkej múky
200 g masla (izbovej teploty)
na posypanie - opražené mleté orechy
Celé vajcia vyšľaháme s trstinovým a vanilínovým cukrom do hustej peny. Pridáme vodu, prešľaháme, orechy premiešame a postupne po lyžiciach pridávame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiešame hladké cesto. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo použijeme papier na pečenie. Dáme do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme 15 až 20 minút, ale treba sledovať. Upečený korpus necháme vychladnúť.
Pripravíme si krém: Do 800 ml mlieka, pridáme všetky druhy cukrov a za stáleho miešania ich necháme rozpustiť a privedieme do varu. Vo zvyšnom mlieku metličkou dobre rozmiešame práškové pudingy, múku a vlejeme do vriaceho mlieka. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Odstavíme a do horúceho pudingu pomaly za stáleho šľahania, pridávame kúsky zmäknutého masla a vyšľaháme na hladký krém.
Krém natrieme na vychladnutý korpus a posypeme mletými orechmi, ktoré sme nasucho opražili. Hotový koláč dáme na pár hodín do chladu stuhnúť.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára