Zapekaný pangasius
700 g filiet pangasia (iná ryba bez kostí)
200 až 300 ml mlieka
3 vajcia
strúhanka, soľ
250 ml horúcej vody
1 lyžica plnotučnej horčice
2 lyžice kečupu
1 lyžica masla
1 cibuľa a olivový olej
200 až 300 ml mlieka
3 vajcia
strúhanka, soľ
250 ml horúcej vody
1 lyžica plnotučnej horčice
2 lyžice kečupu
1 lyžica masla
1 cibuľa a olivový olej
Filety ryby rozmrazíme v mlieku, potom ich dáme odkvapkať a nakrájame na rovnaké porcie, ktoré mierne osolíme. Rybu najprv obalíme v strúhanke, potom v rozšľahaných vajíčkach so štipkou soli a opečieme z obidvoch strán na troche oleja.
Dno zapekacej misy alebo pekáča potrieme trochou oleja, na to dáme očistenú cibuľu nakrájanú nadrobno, (kolieska, rezance na ako chcete) a na ňu poukladáme opečené porcie ryby. Do horúcej vody, pridáme horčicu, kečup a maslo - dobre premiešame a vylejeme na rybu v pekáči. Prikryjeme vrchnákom alebo alobalom, dáme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme cca 30 minút.
Podávame so zemiakovou kašou a so šalátom z čerstvej zeleniny.
Doba prípravy: Dno zapekacej misy alebo pekáča potrieme trochou oleja, na to dáme očistenú cibuľu nakrájanú nadrobno, (kolieska, rezance na ako chcete) a na ňu poukladáme opečené porcie ryby. Do horúcej vody, pridáme horčicu, kečup a maslo - dobre premiešame a vylejeme na rybu v pekáči. Prikryjeme vrchnákom alebo alobalom, dáme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme cca 30 minút.
Podávame so zemiakovou kašou a so šalátom z čerstvej zeleniny.
Poznámka: Ryba je super šťavnatá. Namiesto ryby si môžeme jedlo pripraviť aj z bravčového mäsa.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára